Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen over Vruchtbaarheids-Check®


Alle bestaande mannelijke vruchtbaarheids-testen (in feite is er maar één andere soort test: FertilityScore (de overige testen zijn Private Label testen van dezelfde test)) werken op dezelfde manier. Via een verkleuring in de test dient er een schatting gemaakt te worden van de vruchtbaarheid. De verkleuring is gebaseerd op het feit dat spermacellen zuurstof nodig hebben en afvalstoffen afscheiden. Hoe meer spermacellen in het sample, des te meer verkleurt het papier waarop het zaad is aangebracht. Dit is veel minder betrouwbaar dan het testprincipe van Vruchtbaarheids-Check®

Vruchtbaarheids-check® is de enige test waarmee je daadwerkelijk ook het aantal spermacellen kunt bepalen. Geen andere test voor thuis is daartoe in staat. De test is ook nog eens 2 keer zo snel uit te voeren als de Fertilityscore (en dus ook de Test-Point en Easyhome) test. In vergelijking met deze oudere testen geeft de gepatenteerde en nieuwe Vruchtbaarheids-Check® test een helder antwoord op de vraag of je vruchtbaar bent als man of niet. De test laat geen ruimte voor twijfel als het gaat om het aantal zaadcellen.

 

Vervangt Vruchtbaarheids-Check® de diagnose door een arts?

Vruchtbaarheids-check® is een zeer betrouwbare thuistest om discreet wanneer het jou uitkomt te testen of je vruchtbaar bent of niet. Ben je verminderd vruchtbaar en wil je graag vader worden? Overweeg dan een bezoek aan je huisarts voor verder onderzoek of diagnose. Neem de test en bijsluiter mee.

 

Is deze test betrouwbaar?

Vruchtbaarheids-check® is een betrouwbare thuistest waarmee je voor het eerst de door de Wereld Gezondheid Organisatie vastgestelde grens voor de mannelijke vruchtbaarheid kunt testen. De test is ontwikkeld door een van de meest vooraanstaande experts op het gebied van de mannelijke vruchtbaarheid. Bij een klinisch onderzoek onder 225 mannen bleek Vruchtbaarheids-check® in meer dan 96% van de gevallen aan te kunnen tonen of er sprake was van een verminderde vruchtbaarheid of niet. Geen enkele andere mannelijke vruchtbaarheidstest kent deze betrouwbaarheid.

 

Wat maakt deze test uniek ten opzichte van de andere testen?

Alle bestaande mannelijke vruchtbaarheids-testen (in feite is er maar één andere soort test: FertilityScore (alle andere testen zijn Private Label testen van dezelfde test)) werken op dezelfde manier. Via een verkleuring in de test dient er een schatting gemaakt te worden van de vruchtbaarheid. De verkleuring is gebaseerd op het feit dat spermacellen zuurstof nodig hebben. Hoe meer spermacellen in het sample, des te meer verkleurt het papier waarop het zaad is aangebracht. Dit is veel minder betrouwbaar dan het testprincipe van Vruchtbaarheids-Check®

Vruchtbaarheids-check® is de enige test waarmee je daadwerkelijk ook het aantal spermacellen kunt bepalen. Geen andere test voor thuis is daartoe in staat. De test is ook nog eens 2 keer zo snel uit te voeren als de Fertilityscore test en vergelijkbare testen. In vergelijking met deze oudere testen geeft de gepatenteerde en nieuwe Vruchtbaarheids-Check® test een helder antwoord op de vraag of je vruchtbaar bent als man of niet. De test laat geen ruimte voor twijfel als het gaat om het aantal zaadcellen.

 

Als ik verminderd vruchtbaar ben, kan ik daar zelf nog wat aan doen?

Een verminderde vruchtbaarheid (bij de man) is in bijna 40% van de gevallen de reden waarom het zwanger worden niet lukt. Je kunt gezonder gaan leven (niet roken, minder drinken en meer bewegen) maar er bestaat ook bijvoorbeeld de mogelijkheid om via een voedingssupplement de kans op een zwangerschap te verhogen. Dit product is B-Daddy van Pharma Nord en is klinisch bewezen in staat om de kwaliteit van het zaad te verbeteren. De kans dat het, ondanks wellicht wat minder zaadcellen, hiermee toch lukt om vader te worden is hiermee groter.

 

Testjezelf.nu is toch ook leverancier van de Fertilityscore test? Waarom nog een mannelijke vruchtbaarheidstest

Dat klopt inderdaad. Testjezelf.nu BV is de distributeur in de Benelux van FertilityScore. Fertilityscore zal echter binnenkort van de markt verdwijnen. Vruchtbaarheids-check is eenvoudiger uit te voeren, sneller en geeft een duidelijkere uitslag. De betrouwbaarheid van Vruchtbaarheids-check® ligt bovendien hoger dan van FertilityScore. Daarom raden wij mannen die willen weten hoe het is gesteld met hun vruchtbaarheid de nieuwe Vruchtbaarheids-check test aan. De test is ook verkrijgbaar via iedere drogist en apotheker.

 

Waar kan ik Vruchtbaarheids-Check kopen?

De test ligt op het schap bij iedere DIO Drogist, alle Gezond en Wel winkels en Vitaminstore winkels. Vanaf april 2012 ook bij iedere DA drogist en Uw Eigen Drogist (als onderdeel van een nieuw zelftest schap beschikbaar voor iedere DA drogisterij). Wil je de test liever discreet en anoniem kopen, dan kun je dat ook doen via onze webshop op www.testjezelf.nu

 

Lab on a Chip Spermatest TU Twente?

De nieuwe ontwikkelingen (Lab on a chip) vanuit de TU Twente zijn zeer interessant. De verwachting is dat binnen 5 jaar deze Lab on a Chip test beschikbaar komt voor de thuistest markt. Tot die tijd is Vruchtbaarheids-Check® de enige test waarmee is vast te stellen of de man voldoende spermacellen heeft om te kunnen spreken van vruchtbaarheid. Het is niet voor niets dat ook de onderzoekers aan de Technische Universiteit zich richten op het tellen van de spermacellen. De grens van 20 miljoen spermacellen per ml sperma is nu eenmaal zeer belangrijk zoals is gebleken in tal van wetenschappelijke onderzoeken.